Brits Korthaar

de brits korthaar

Een heerlijke knuffelbeer

De Brits Korthaar staat gekend als een heerlijke knuffelbeer en aanhankelijke kat. We kunnen ze omschrijven als goed uitgebalanceerd met een stevig lichaam, een brede borst en vrij korte maar stevige poten. De staart is middellang, breed en aan het uiteinde rond. Hun karakteristieke hoofd is kogelrond met kleine afgeronde oren, volle wangen en een stevige kin. De vacht hoort kort, dicht ingeplant, crispy en verend te zijn.

Cattery Cat-Cakes legt zich toe op het fokken van Brits Korthaar in de vachtkleuren blue en lilac en dit zowel in de solid, bicolour als tricolour varianten. De prachtige blauwe en lilac vachtkleur in combinatie met de helder oranje/koper gekleurde ogen vormen samen het plaatje waar iedereen verliefd op wordt.

Brits Korthaar

het karakter

Vriendelijk en gezellig

De Brit is een vriendelijk en gezellig huisdier. Als hij is opgegroeid zoals het hoort, gezellig in de huiskamer, dan is er weinig dat hem uit evenwicht zal brengen. Bezoek is leuk. Televisie is interessant, vooral documentaires over dieren maar ook voetbal en tennis. Een stofzuiger is een ding waarop je door de kamer kan rijden. Honden zijn lekker warm en hebben meestal wel een plekje over in de mand waar je je bolle Brittenlijf in kan draaien. Kinderen zijn leuk, als ze lief voor je zijn en met je spelen. Naar een show gaan is te gek. De tuin bekijken van binnenshuis is even leuk als de televisie want er gebeuren zoveel interessante dingen! Maar bovenal, het leven is leuk, omdat hij een eindeloos vertrouwen heeft in jou, het baasje.

Britten spelen veel, met een propje papier, een pingpongballetje, een speelgoedmuis, zelfs een kattenbrokje, alles is leuk. Zelfs een kat van tien jaar of ouder is van tijd tot tijd dol op een spelletje. En knuffelen met het baasje of de kinderen is ook heerlijk. Hebben die even geen tijd, pech gehad, straks misschien wel. Tijd maken voor je Britje is dus wel echt een must. Hem of haar ‘vergeten’ zal ongetwijfeld leiden tot een kat die volledig op zichzelf gaat leven en zich zal terugtrekken in huis. Schaf dus geen Brit aan als u dagenlang en veel van huis bent, tenzij u er twee neemt. Gezelschap, hetzij van het baasje of een soortgenoot, is waar ze van houden!!