Ons fok- en catterybeleid

ons fok- en catterybeleid

Gezondheid, karakter en schoonheid staan voorop

Als liefhebbers van de Brits Korthaar willen wij op een verantwoorde manier bijdragen aan het voortbestaan van dit prachtige kattenras. Daarom houden wij voortdurend en op een evenwichtige manier rekening met 3 belangrijke pijlers zijnde gezondheid, karakter en schoonheid. Wij zijn geen kitten-fabriek en daarom krijgen onze poezen ook maximaal maar 1 nestje per levensjaar.

Kandidaat eigenaars dienen eerst contact met ons op te nemen en zich uitgebreid voor te stellen. Na een eerste kennismaking plaatsen we hen dan wel of niet op onze wachtlijst. Aangezien wij het belangrijk vinden dat onze kittens niet alleen opgroeien geven we hierbij voorrang aan mensen die 2 kittens uit hetzelfde nest willen adopteren of mensen die al 1 of meerdere katten in huis hebben. Het kan voorkomen dat wij sommige kittens uitsluitend voorbehouden voor de fok.

Omdat wij als fokkers voldoende aandacht schenken aan het welzijn van onze katten zoeken wij in zeldzame gevallen ook een nieuwe thuis voor een gesteriliseerde poes of kater waarvan blijkt dat die niet in onze leefgroep zou passen. Katten hebben immers ook elk hun eigen karaktertje en niet altijd passen deze perfect samen.

Als jullie het ook zouden overwegen om een niet-kitten te adopteren, mogen jullie dat ook aangeven wanneer jullie contact met ons opnemen.

Wat mag je verder van ons verwachten?

Onze band met onze kittens en hun baasjes stopt niet wanneer ze verhuisd zijn. Ook nadien kunnen jullie steeds bij ons terecht voor advies en al jullie vragen. Wij hechten veel belang aan het feit dat het goed gaat met onze nakomelingen en vinden het daarom ontzettend leuk om af en toe een berichtje te ontvangen.

Als je op een gegeven moment om welke reden dan ook niet meer in staat zou zijn om voor je kat te zorgen, vragen we om eerst contact op te nemen met ons. Wij ondersteunen dan graag om een juiste oplossing te vinden voor je kat. We zien niet graag dat onze katten bijvoorbeeld op Facebook of 2e Hands zouden verschijnen.